Restaurant - Menu a la Carte
Koude voorgerechten
‘Spaans bordje’
Stokbrood met Serranoham, olijven-tapenade, gevulde pepertjes met roomkaas, aioli, gaucamole en tortillachips
Stokbrood met Serranoham, olijven-tapenade, gevulde pepertjes met roomkaas, aioli, gaucamole en tortillachips
€
8,00
Stokbrood met knoflookolijven, kruidenboter, olijven-tapenade en aioli
€
5,00
Vispalet:
-Krul van gerookte paling op een bedje van zoet zure komkommer
-Sashimi van tonijn op een bedje van wakame met kikkomansaus
-Bonbon van gerookte zalm gevuld met roomkaas
-Krul van gerookte paling op een bedje van zoet zure komkommer
-Sashimi van tonijn op een bedje van wakame met kikkomansaus
-Bonbon van gerookte zalm gevuld met roomkaas
€
14,75
Hollandse garnalencocktail met een roosje van gerookte zalm
€
13,75
Avocado gevuld met brie, druiven, zongedroogde tomaat, walnoten en cocktailsaus
€
10,75
Carpaccio van ossenhaas rucola sla, spek, Old Amsterdam kaas, pijnboompitten, kappertjes en truffeldressing
€
13,75
‘Zomers Proeverijtje’
-Gerookte eendenborst met mangochutney
-‘Vitello tonato’ dungesneden kalfsrosbief met tonijnmayonaise
-Romige spinaziesoep met gerookte zalmsnippers
-Gerookte eendenborst met mangochutney
-‘Vitello tonato’ dungesneden kalfsrosbief met tonijnmayonaise
-Romige spinaziesoep met gerookte zalmsnippers
€
14,75
Warme voorgerechten
Spicy gamba’s
in olijfolie gebakken met knoflook, bosui, en rode peper
in olijfolie gebakken met knoflook, bosui, en rode peper
€
11,75
Vier Hollandse garnalenkroketjes met wasabimayonaise
€
12,50
Soepen
Zaanse mosterdsoep met prei en beenham
€
7,50
Franse uiensoep met een gegratineerd kaasbroodje
€
7,50
Romige spinaziesoep met gerookte zalmsnippers
€
8,25
(Bovenstaande soepen zijn ook vegetarisch te bestellen)
Salades
Salade van geitenkaas met Westzaanse honing, tijm, rum-rozijnen, macadamianoten en cerisetomaat
€
15,50
Salade van carpaccio met pijnboompitten, kappertjes, Old Amsterdam kaas, spek, truffelmayonaise en croutons
€
17,75
Spoom
Een heerlijk verfrissend ijsdrankje op basis van champagne en sorbetijs (keuze uit: citroen, cassis, frambozen, passievrucht of bloedsinaasappel)
€
7,00
Kindermenu
Fruitcocktail of Ardennerham met meloen
of
Tomatensoep of groentensoep
Kipcorn, frikadel, kroket, kipnuggets of kaassoufflé met frietjes, mayonaise en appelmoes
of
Twee pannenkoeken met stroop en suiker
Kinderijsbeker
of
Tomatensoep of groentensoep
Kipcorn, frikadel, kroket, kipnuggets of kaassoufflé met frietjes, mayonaise en appelmoes
of
Twee pannenkoeken met stroop en suiker
Kinderijsbeker
€
16,50
Hoofdgerechten Vlees
Varkenshaassaté met huisgemaakte pindasaus
€
19,75
Schnitzel à la ‘De Prins’ met gebakken champignons, ui, paprika en spek
€
19,75
Gemarineerde ossenhaaspuntjes op een bedje van gebakken champignons, geserveerd met rode portsaus
€
25,75
Hereford biefstuk met romige pepersaus of gorgonzolasaus
€
25,75
Wilde eendenborstfilet met sinaasappel –Cointreausaus
€
24,25
‘Boerenhamburger’ (250 gram)
100% rundvleeshamburger op een Italiaanse bol met
gebakken uien, gebakken ei, kaas, krokant gebakken bacon
en hamburgersaus
100% rundvleeshamburger op een Italiaanse bol met
gebakken uien, gebakken ei, kaas, krokant gebakken bacon
en hamburgersaus
€
20,50
Lamshaasjes van de grill met wilde spinazie en rode portsaus
€
25,75
Ons rundvlees komt van de Hereford koeien, dit ras komt oorspronkelijk uit het zuidwesten van Engeland. Het vlees van dit koeienras staat bekend om haar ongekende malsheid. Dit is te verklaren door het feit dat het vlees is gemarmerd. Dit zijn vetadertjes die door het vlees lopen en zorgen voor een ongekende malsheid en smaak. Deze vetadertjes smelten tijdens het bakken of grillen, hierdoor is er nauwelijks tot geen vet nodig bij de bereiding.
Hoofdgerechten Vis
Gebakken sliptong met remouladesaus
€
26,50
Gebakken doradefilet met romige kreeftensaus
€
25,50
Gebakken kabeljauwfilet met Zaanse mosterdsaus
€
24,50
Stoofaal “Pierre Mouton”
met botersaus en gekookte aardappelen
(bereidingstijd 20 minuten)
met botersaus en gekookte aardappelen
(bereidingstijd 20 minuten)
€
26,75
In 1854 kocht de familie Dil de visrechten op het Alkmaardermeer van de stad Alkmaar. In 1884 vestigde Dilvis zich in Akersloot. Het familiebedrijf is inmiddels in handen van de 5e generatie en na ruim 135 jaar wordt er nog altijd duurzaam op paling en snoekbaars gevist op het Alkmaardermeer. Tevens wordt er dagelijks op ambachtelijke wijze paling gerookt.
Bij Dilvis worden alle producten op een ambachtelijke manier verwerkt: We roken met vuur en eikenhout, hakken de houtjes met de hand en ook het fileren van vis gaat niet machinaal. De naam Dil is in de viswereld een begrip. We streven altijd naar de beste smaak en service.
Dilvis is aangesloten bij het Duurzaam Paling Fonds (ofwel Eel Stewardship Fund - ESF), maar zet zelf ook jonge palingen uit in de natuur. In de afgelopen jaren zijn er tienduizenden pootaaltjes en glasaaltjes uitgezet in het Alkmaardermeer, het Kerkermeer en de Limmerpolder.
Wanneer de jonge palingen tot volwassen palingen (zogenaamde schieralen) zijn uitgegroeid, kunnen ze vanuit de uitzetlocaties naar de Atlantische Oceaan zwemmen om in de Sargasso Zee voor nageslacht te zorgen. Een tocht van 6.000 kilometer!
Door de ernstige belemmering van de natuurlijke migratie acht Dilvis het noodzakelijk om de palingstand te helpen en helpt daarom met de uitzet van jonge paling.
Hoofdgerechten Vegetarisch
Pannenkoek gevuld met spinazie, courgette, paprika, lente ui, champignons en cashewnoten, gegratineerd met kaas
€
18,75
Fusilli tricolore pasta met romige kaassaus, diverse soorten vegetarisch vlees, courgette, champignons, lente ui, paprika en
rucola
rucola
€
18,75
Nagerechten
'Dame Blanche'
vanille ijs met warme chocoladesaus en slagroom
vanille ijs met warme chocoladesaus en slagroom
€
8,00
Vruchtensorbet van diverse soorten ijs, vers fruit en slagroom
€
9,75
Huisgemaakte cheesecake met bosvruchtenijs en slagroom
€
8,25
Crème Brûlée
met een bolletje vanille ijs en slagroom
met een bolletje vanille ijs en slagroom
€
8,25
Huisgemaakte tiramisu
€
8,00
‘Proeverij van zoetigheid’
€
9,75
Nougatino ijs met een klein glaasje Amaretto en slagroom
€
8,75