Afhalen op woensdag t/m zondag

Tijdens de Corona maatregelen kunt u diverse gerechten afhalen.
Bekijk de afhaalmogelijkheden.
De Prins Westzaan

Restaurant

In verband met het Corona virus hebben wij de volgende algemene richtlijnen voor onze gasten:

1. Houd 1,5 meter afstand tot andere gasten en de medewerkers. Maar: 

a. aan een tafel mogen maximaal 2 personen of een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat, binnen 1,5 meter van elkaar zitten 

b. aan de bar mogen maximaal 2 personen of een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat, binnen 1,5 meter van elkaar zitten. 

2. Op het terras mag je alleen zitten, niet staan. 

3. Blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt 

4. Het horecabedrijf kan gasten weigeren bij vermoeden van verkoudheid- en/of griepklachten 

5. Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op 

6. Was bij binnenkomst grondig je handen 

7. Was na het toiletbezoek grondig je handen 

8. Wanneer je je niet houdt aan de 1,5m regels van het horecabedrijf en/of de geldende 1,5m regels van de overheid dan kan de toegang tot het horecabedrijf worden ontzegd. Schade die het horecabedrijf lijdt door jouw handelen in strijd met die regels kan op jou worden verhaald. 

Uiteraard volgen wij de richtlijnen van het RIVM om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Hygiëne is bij ons altijd van het hoogste belang, zowel in de keuken als in het restaurant.


Hotel Restaurant "De Prins" heeft een klassiek à la carte restaurant met een Nederlands-Franse keuken met een capaciteit van 60 couverts. U geniet van uitstekende service en mooie verfijnde gerechten, waarvan een aantal voor u aan tafel bereid. Tevens zijn er wisselende menu's zoals; een weekmenu, maandmenu en seizoensmenu in de à la carte kaart opgenomen. Uiteraard heeft u een keuze uit bijzonder mooie wijnen. In een sfeervolle ambiance bent u echt een avondje uit.

Speciaal voor haar gasten heeft de Chef-kok een aantal bijzondere menusuggesties samengesteld. Bovendien kunt u bij "De Prins" genieten van een verrassend maand- of seizoenmenu.

Hereford rundvlees

Ons rundvlees komt van de Hereford koeien, dit ras komt oorspronkelijk uit het zuidwesten van Engeland. Het vlees van dit koeienras staat bekend om haar ongekende malsheid. Dit is te verklaren door het feit dat het vlees is gemarmerd. Dit zijn vetadertjes die door het vlees lopen voor een ongekende malsheid en smaak. Deze vetadertjes smelten tijdens het bakken of grillen, hierdoor is er nauwelijks tot geen vet nodig bij de bereiding.

Dilvis Paling

In 1854 kocht de familie Dil de visrechten op het Alkmaardermeer van de stad Alkmaar. In 1884 vestigde Dilvis zich in Akersloot. Het familiebedrijf is inmiddels in handen van de 5e generatie en na ruim 135 jaar wordt er nog altijd duurzaam op paling en snoekbaars gevist op het Alkmaardermeer. Tevens wordt er dagelijks op ambachtelijke wijze paling gerookt.

Bij Dilvis worden alle producten op een ambachtelijke manier verwerkt: We roken met vuur en eikenhout, hakken de houtjes met de hand en ook het fileren van vis gaat niet machinaal. De naam Dil is in de viswereld een begrip. We streven altijd naar de beste smaak en service.

Dilvis is aangesloten bij het Duurzaam Paling Fonds (ofwel Eel Stewardship Fund - ESF), maar zet zelf ook jonge palingen uit in de natuur. In de afgelopen jaren zijn er tienduizenden pootaaltjes en glasaaltjes uitgezet in het Alkmaardermeer, het Kerkermeer en de Limmerpolder.

Wanneer de jonge palingen tot volwassen palingen (zogenaamde schieralen) zijn uitgegroeid, kunnen ze vanuit de uitzetlocaties naar de Atlantische Oceaan zwemmen om in de Sargasso Zee voor nageslacht te zorgen. Een tocht van 6.000 kilometer! Door de ernstige belemmering van de natuurlijke migratie acht Dilvis het noodzakelijk om de palingstand te helpen en helpt daarom met de uitzet van jonge paling.


Bekijk onze verschillende menukaarten en arrangementen

RestaurantRestaurantPaling